• Huvud
  • >
  • Facebook F8
  • >
  • Hur man tittar på Mark Zuckerbergs huvudnyckel på Facebook: s F8-utvecklarkonferens

Hur man tittar på Mark Zuckerbergs huvudnyckel på Facebook: s F8-utvecklarkonferens

Anonim

Facebook: s årliga F8-utvecklarkonferens startar i morse, bara ungefär en och en halv och en halv sedan Cambridge Analytica-skandalen omdefinierade samtalet kring datasekretess och sociala nätverksplattformar.

Det betyder F8s huvudtal, som under årens lopp har fokuserat på gränserna för ny teknik som virtuell och förstärkt verklighet och artificiell intelligens, kommer också att behöva beakta de hårda samtalen om ansvar och ansvarsskyldighet som har gjort upp Facebooks största existentiella kris hittills . Hela kontroversen kan till och med skjuta upp företagets planer på att avslöja sin ryktas smarta talare, som internt kallas Portal, vid F8 bland rädsla för Facebooks övergrepp och oro över att företaget lyssnar inne i konsumenternas hem.

Naturligtvis kommer det att finnas nyheter helt orelaterade till Cambridge Analytica. Facebook förväntas prata mer om sina planer för VR-hårdvara över på Oculus. Vi kommer att höra mer om företagets push till AR för att ta på Google och Snapchat sedan den första debuteringen av sin intelligenta kameraplattform förra året F8. Vi hör också mer om bolagets hemliga Building 8-division, som den här gången för ett år sedan tillkännagav att den arbetade med hjärn-dators gränssnitt. Tidigare DARPA-regissören Regina Dugan har sedan lämnat sitt inlägg som chef för byggnad 8, så vi är angelägna att höra hur de mer outlandish-projekten kommer fram i hennes frånvaro. Det finns en nyckling på dag två som äger rum klockan 1:00 ET / 10 AM PT onsdagen den 2 maj, och det kommer troligen att vara när vi hör mer om Building 8-utvecklingen.

Relaterad

Som kontroverser virvlar, ringer Facebook ned swaggeren på sin utvecklarkonferens

Men situationen i Cambridge Analytica har tvingat Facebook att göra radikala förändringar på sin utvecklingsplattform vilket gör en utvecklareskonferens som F8 en speciellt intressant tid att höra hur företaget planerar att gå vidare med sin plattform och locka apptillverkare att bygga produkter på toppen av dess kärntjänst. Facebook har begränsat eller stängt av många högprofilerade API: er och begränsat utvecklarens tillgång till användardata på olika sätt, i hopp om att förhindra framtida missbrukssituationer. Utvecklare som pratade med The Verge de senaste veckorna sa att förändringarna har kastat en skugga över F8 och om Facebook verkligen kan rätta utvecklare tillbaka till sin plattform.

Så vad som vanligtvis har varit en ganska tyst, utvecklingsfokuserad affär har förvandlats till mer av ett litmusprov för Facebook: s hantering av dataskyddskandalen. Naturligtvis kommer allas ögon att vara på VD Mark Zuckerberg och hur han planerar att ta itu med elefanten i rummet när han tar scenen för dagens öppningsnyckel. Om du är intresserad av att stämma i live och följa med The Verges täckning, se nedan för de bästa sätten att göra det.

Hur man följer med

Starttid: San Francisco: 10:00 / New York: 1 PM / London: 6 PM / Berlin: 7 PM / Moskva: 8 PM / New Delhi: 10:30 PM / Peking: 12:30 (2 maj) / Tokyo: 2 AM Sydney: 3:00 (2 maj)

Live stream: Facebook kommer att vara direktsändning av keynoten över på sin dedikerade F8-hemsida och även på Facebook Live här.

Live tweeting: Följ @Verge på Twitter för de senaste nyheterna och nyheterna när de dyker upp.

Tidigare Artikel «
Nästa Artikel